Deelnemers

In 2019 doen IJsdans- en showschaatsclub IJsfun, Haagse IJsclub “Houtrust” en Silverdome Kunstrij- en Ijsdansochtend mee aan ‘Kleine Sterren Stralen Ook’. Ook het Nederlandse ijsdanspaar Sherim van Geffen en Chelsea Verhaegh (BKV) neemt deel aan de Haagse schaatsshow.

IJsdans- en showschaatsclub IJsfun
IJsdans- en showschaatsvereniging IJsfun is een gezellige kunstrijvereniging waar plezier voorop staat. Verschillende disciplines van het kunstrijden kunnen beoefend worden, zoals showschaatsen, ijsdansen en solorijden. Iedereen vanaf ongeveer 4 jaar is welkom, van beginners tot al meer gevorderde schaatsers. Je kunt ervoor kiezen om wedstrijden te rijden, alleen of in een groep, maar dit hoeft niet. Je kunt ook gewoon aan je techniek werken of voor je plezier komen schaatsen.

Haagse IJsclub “Houtrust”
De HIJH bestaat sinds 1937 met ex-leden als Sjoukje Dijkstra (Olympisch Kampioen, 1964) en Joan Haanappel (bronzen medaille Europees Kampioenschap, 1960). Gevestigd in Den Haag een sentiment voor velen. Op eigen tempo maken schaatsers vooruitgang en trainingstools worden gebruikt bij het lesgeven en het bevorderen van leren. Lessen omvatten ijstrainingen, speciale droogtrainingen en ballet. Diploma’s en andere stimulantia worden gebruikt om de vooruitgang van schaatsers te meten en inspanningen en deelname te belonen. 

Silverdome Kunstrij- en Ijsdansochtend
Informatie volgt

Sherim van Geffen en Chelsea Verhaegh (ijsdanspaar)
Sherim van Geffen en Chelsea Verhaegh zijn een ijsdanspaar uit Nederland. Afgelopen seizoen hebben zij heel Nederland doorgereisd om zoveel mogelijk te kunnen trainen op het ijs. Aankomend seizoen willen Sherim en Chelsea Nederland internationaal vertegenwoordigen op het hoogste niveau. Deze Lente gaat het ijsdanspaar naar Finland om inspiratie op te doen bij topcoaches.

Voorgaande deelnemers
Kunstrijvereniging Amaranth deed mee aan vorige edities van ‘Kleine Sterren Stralen Ook’. Dit jaar organiseert Kunstrijvereniging Amaranth, ter gelegenheid van hun 10-jarig bestaan, een showwedstrijd voorafgaand aan ‘Kleine Sterren Stralen Ook’.